U srijedu, 6. srpnja 2022. održana je 22. redovita sjednica Vijeća veleučilišta i visokih škola u Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. Vijeće je primilo na znanje Izvješće o organizaciji Svečane sjednice Vijeća održane 13. svibnja 2022. u Hrvatskom narodnom kazalištu predsjednika Vijeća, a ravnateljica Uprave za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Dijana Mandić Vijeće je informirala o tijeku donošenja Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti te Zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti.

Vijeće je sjednici jednoglasno usvojilo Odluku o raspodjeli predviđenih sredstava za financiranje studentskih zborova i studentskih programa javnih veleučilišta i visokih škola iz sredstava državnog proračuna za 2022.

Ravnatelj Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET Hrvoje Puljiz predstavio je Vijeću projekt e-Sveučilište te mogućnosti uključivanja u projekt javnih veleučilišta i visokih škola, nakon čega je Vijeće imenovalo doc. dr. sc. Davora Cafutu (Tehničko veleučilište u Zagrebu) i doc. dr. sc. Tihomira Mihalića (Veleučilište u Karlovcu) svoje predstavnike u radnu skupinu CARNET-a za implementaciju ovog projekta.

Predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) Haris Pavletić sa suradnicima je Vijeću predstavio projekte i aktivnosti HASS-a te dodatno prezentirao mogućnosti uključivanja svakog pojedinog visokog učilišta, ali i mogućnosti projektne suradnje samog Vijeća veleučilišta i visokih škola s Hrvatskim akademskim sportskim savezom.

Odgovori